New beginnings


Missie van RZ is het aanbieden van kwalitatief goede sport/basketbal vaardigheden die zich vertalen naar andere facetten van de samenleving. Dit alles dient plaats te vinden in een veilige en sociaal-maatschappelijk omgeving. Visie van de vereniging is het continue streven naar een hoger niveau van sportieve, educatieve, sociaal-maatschappelijke succes voor de vereniging als collectief en de leden/betrokkenen als individu.

Nu zijn we aangekomen aan een tijd voor vernieuwing en verbetering, om zo van RZ weer een bloeiende club te maken. Dit doen we door evenementen te organiseren en ons te focusen op een goed voorkomen.

A family with attitude

RZ is een “familie” club met een ons kent ons sfeer. Wij hebben een attitude op het veld maar humble buiten de lijnen. Strijden voor wat je waard bent!

join the family

133

Leden

10

Sociale projecten

15

Vrijwilligers

1

Nederlands Kampioenschappen

Het jaarlijkse RZ Gala

Dit is de dag waar we het seizoen afsluiten met verschillende toernooitjes en waar de prijzen M.V.P. (Most Valuable Player), M.I.P (Most Improved Player) & M.D.P. (Most Disciplined Player) per team worden uitgereikt.

De geschiedenis van RZ


In 1956 hadden Cor Kraijo, Ben Stupers, Tom Pijpers, Brouwer en Luite E. Het idee om een Basketbal vereniging op te zetten in Rotterdam Zuid. Deze club heet RZ. De club van Zuid heeft grote gloriejaren gekend en tot begin jaren negentig in de hoogste nationale competitie gestreden en zelfs op Europees niveau Europacup-wedstrijden gespeeld in sportpaleis Ahoy. RZ werd gevreesd door Maccabi Tell Aviv en Real Madrid.

“Wij leiden spelers op om door te kunnen stromen naar nationale basketbal teams”

RZ heeft in de loop van haar bestaan, mede door de goede opleiding, in vrijwel alle leeftijdscategorieën spelers geleverd aan nationale basketbalteams. Ook vandaag de dag blijft RZ nog steeds een opleidingsinstituut voor de jeugd.

Vallen en weer opstaan!

Na zo’n roemrijke historie ontkwam RZ niet aan een terugval. Een brand in 1996 verwoestte het clubhuis en zijn geschiedenis, prijzen en met als laagste punt: nog maar een ledental van 60. Gelukkig kwam de ommekeer in datzelfde rampjaar: een paar enthousiaste ouders en bestuursleden wisten de ‘trein weer op het spoor’ te krijgen. Er werden nieuwe initiatieven ontplooid om de weg weer terug te vinden. Nu meer dan twee decennia later zijn we er nog steeds! Niet zo groot als voor heen, 150 actieve leden, maar zeker even strijdbaar!

Beelden uit de glorie jaren van RZ

Te zien op de foto’s o.a. Arjan de Bruin, Jan Dekker, Jackie Dinkins, Jan Loorbach & Marcel Welch

#We Are RZ