Een veilige omgeving hoort overal vanzelfsprekend te zijn, ook in de sportwereld. Helaas is dit niet altijd het geval en daarom is preventie en het voeren van beleid noodzakelijk. Binnen onze club hebben we hiervoor twee vertrouwenscontactpersonen (VCP) aangesteld. De VCP is vertrouwelijk en onafhankelijk (geen lid van het bestuur).

De VCP biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat met je in gesprek en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur om grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van ons beleid.

De VCP is er voor iedereen die bij de club betrokken is: (jeugd)leden, commissie- of bestuursleden, andere vrijwilligers, ouders en supporters. De VCP kan ook benaderd worden als jij je, als bijvoorbeeld trainer of vrijwilliger, zorgen maakt om een (jeugd)speler of andere vrijwilliger. De VCP is ‘een luisterend oor’ en gaat samen met jou kijken hoe ze jou verder kunnen ondersteunen.

De twee vertrouwenscontactpersonen van RZ zijn Yasin en Esther, zij stellen zich hieronder kort aan je voor.

Ik ben Yasin, ben al ruim 23 jaar lid en betrokken bij de vereniging en momenteel speler bij RZ Heren 2. Buiten de vereniging ben ik aan het werk als Jongerenwerker in Rotterdam en daar heb ik verschillende projecten gedraaid over de jaren heen. Ik houd van lachen en grappen, maar ben ook erg sociaal met iedereen. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden en te helpen waar nodig. Mocht je vragen hebben of wil je gewoon even babbelen, dan kan je me bereiken op yasin@rotterdamzuid.com.

Ik ben Esther, getrouwd en moeder van twee zonen en twee dochters waarvan mijn oudste zoon al een paar jaar bij RZ basketbalt. Ik ben werkzaam op de Finance afdeling van een oliemaatschappij maar daarnaast merk ik dat ik steeds meer interesse heb om mij in te zetten voor de maatschappij. Ik ben heel sociaal en kan me goed in mensen inleven, mij aanbieden als vertrouwenscontactpersoon ligt mij dan ook dicht aan mijn hart. Mocht je ergens mee zitten en iemand nodig hebben om je verhaal te doen in een vertrouwelijke omgeving, dan kan je contact met mij opnemen via: 0614326651 esther@rotterdamzuid.com